Processierups verwijderen Twente

De totaalontzorger op het gebied van overlast door de eikenprocessierups!

Processierups verwijderen

Processierups verwijderen Twente in actie

Vorig jaar begon het ons te jeuken, letterlijk en figuurlijk. Wij hebben al veel processierupsen verwijderd en ook dit jaar gaan wij weer aan de slag. Om te voorzien in de gehele bestrijding van de eikenprocessierups, behandelen wij vanaf dit jaar bomen ook preventief tegen de eikenprocessierups.

Bestaande nesten worden opgezogen met een speciale stofzuiger. Bij de preventieve bestrijding worden bomen bespoten met Xentari, een biologisch bestrijdingsmiddel (een bacterie). Dit middel doodt alle kleine leefvormen die binnen zeven dagen aan de besproeide bladeren knagen.

De eitjes van de processierups komen aan het eind van maart en begin van april uit. De preventieve bestrijding wordt daarom in het voorjaar uitgevoerd, wanneer de processierups nog geen haren heeft en de bladeren van de bomen de grootte hebben van minimaal een euromunt. Ideale periode: eind april- begin mei.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen in het verwijderen en preventief bestrijden van de processierups? Neem gerust contact met ons op om samen de mogelijkheden te bespreken!

Om een zo goed mogelijke inschatting te kunnen maken over de situatie, hebben wij antwoord nodig op onderstaande vragen:

  • Wat is de locatie?
  • Hoeveel bomen betreft het?
  • Hoeveel nesten zijn er (ongeveer)?
  • Kunnen we vlakbij de boom komen met een auto?
  • Kunnen we bij de nesten zonder hoogwerker?

Contact opnemen kan telefonisch via 053-4340404 of per mail via info@haverkamponderhoud.nl.